Förmedling rätt väg för upphandling av försäkringar?

Att välja rätt försäkring är inte det lättaste för en entreprenör eller VD med hög arbetsbelastning. Vem har inte sett den igenkännande TV-reklamen där de exemplifierar alla tillägg och extraval genom att visa hur besvärligt det hade varit att beställa mat ute ifall en restaurang hade samma sätt att ta upp matbeställningen. Det finns hjälp att få på olika håll och för att få reda på vilka fördelar med att anlita en försäkringsförmedlare sammanställer vi här lite info från C.L. AB, en försäkringsförmedlare verksam i Göteborg.

Som företag är det inte alltid enbart de traditionella företagsförsäkringarna det handlar om. Har företaget fordon och maskiner så handlar det även om fordonsförsäkringar och genomförs transporter så krävs ytterligare försäkringar. Äger företaget egen fastighet så behöver den också försäkras, dessutom så medarbetarna ha rätt försäkring.

En förmedlare har till uppgift att företräda kunderna i diskussionen och förhandlingar med försäkringsbolaget, eller bolagen då det ibland kan handla om flera försäkringsbolag. Förmedlaren sätter sig in i företagets verksamhet för att kunna bedöma behovet av rätt försäkringar, samt värderar försäkringsbolagens villkor och de förslag som de lämnar. Dessutom erbjuds skaderådgivning vid behov. I slutändan fattas beslutet om upphandling av företaget (kunden), men förmedlaren ser till så att det verkställs och att rätt försäkringar levereras.

Grundtanken med förmedling är bra då den kan bespara mycket arbete och kanske sänka risken för att man fattar felaktiga beslut eller beslut på felaktiga grunder. Vad kostar det då? Det positiva är att det tydligen inte kostar extra, utan försäkringsförmedlaren tjänar pengar i form av provision som belastas av den premie som ska betalas oavsett. Risken som finns är att råka ut för en mindre seriös förmedlare som försöker sälja de försäkringar som ger bäst provision snarare än de bästa, men de försäkringsmäklare som arbetar långsiktigt är måna om sitt rykte och vill göra det bästa för kunden får vi anta. Läs mer om försäkringsförmedlare på Wikipedia här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *